Érzelem Suli

Gyerekeknek

Szülői Klub

Érzelem  Iskola

NŐKNEK & FÉRFIAKNAK

Érzelem Iskola

Segítőknek & Terapeutáknak

Miért Érzelem Iskola?

Sok év konzultációs tapasztalata azt mutatta, hogy a hozzám fordulók nagy része úgy érzi, hogy a külső világban vagy a testében valami nem jó vagy egyszerűen valami vele nincs rendben. Sok fejtörést okozott számomra, hogy a csodavárás és a „majdazanitamegoldja” helyett hogyan mutathatnám meg, hogy ezek a folyamatok a belső világukban megjelenő diszharmónia és az ide kapcsolódó érzelmek összegabalyodásának következménye. Valójában ez okozza azt a „sok bajt és nehézséget” – konfliktust – az életükben, betegséget a testükben.

Másrészt szerettem volna egy más típusú kommunikációt bevezetni a segítői szakmában, ahol az azonos szemmagasság „uralkodik” és valódi segítségnyújtás történik – az áldás és rontás bűvölete nélkül. Nehéznek bizonyult sokszor a helyzet, hiszen nem tartozom a „dr-esek” közé és nem erősítem az ezoterikus vonalat sem, mégis intenzív spirituális élménnyel kötnek össze a hozzám fordulók.

Munkám során megfogalmazódott ennek esszenciája is: a konzulens és kliens által kialakított kapcsolat eredményes lehet olyannyira, hogy a kliens önmaga által válik cselekvővé és vállal felelősséget életéért, melynek eredménye a gyógyulás, a rendeződő kapcsolatok, a kiegyensúlyozott érzelmi állapot illetve az intuíció fejlődése.

Az önismereti workshopok kereteit túlnőtték az edukatív blokkok, az érzékenyítő feladatok, ezért a leginkább népszerű területek önálló szekciót kaptak: a felelős szülővé válás támogatása, a párkapcsolati nehézségek, dinamikák feltérképezése, a nemi szerepek, a gyermekek érzelmi nevelése kerültek a fókuszba.

A fentieken túl, azért hoztam létre az Érzelem Iskolát, mert úgy hiszem, hogy a kiegyensúlyozott, egészséges élethez önmagunk megismerésén át vezet az út. Az Érzelem Iskola a fejlődésről szól, ahol a kapcsolódás és kommunikáció misztériumát tanuljuk és tapasztaljuk meg elméleti és élményalapú gyakorlatok során. Mindezt nagyon sok szeretettel, erőszak- és szerepmentesen.

Érzelem Suli

Gyerekeknek

Egyik gyerek sem születik agresszívnek, neveletlennek vagy rossz tanulónak, esetleg sírósnak, önbizalom hiányosnak. Ahogy a viselkedés, úgy az érzelmi válaszadás is tanult, kondicionált folyamat. „Tőlem biztosan nem ezt látta!!!” – hallom sokszor a szülőktől. Pedig, de… Egy adott helyzettel kapcsolatban a gyermek alkalmazott érzelmi megküzdése tanult minta alapján történik. Ezt elsősorban a szülők egyedi működése és kettejük (a két szülő) kapcsolatának dinamikája határozza meg.

Ha szeretnéd ezeket a mintákat felismerni, tudatosítani majd felülírni és önmagadhoz valamint a gyermekedhez közelebb kerülni és vágysz egy harmonikus életre, akkor itt a helyed. Nélküled (nélkületek) ugyanis nem fog menni. Ezek a játékos élményfoglalkozások első sorban neked szólnak, nem a gyerekről …. De mit is jelent az, hogy játékos élményfoglalkozás?

A gyermekeknek és szüleiknek szóló élményalapú csoportfoglalkozáson

 • a mesék, a kitalált történetek szimbolikáján keresztül a gyermek mentesül a közvetlen konfrontáció, a konfliktus konkretizálásának terhétől
 • az elvárásmentes, biztonságos környezetben könnyen, szinte észrevétlenül oldódnak a belső feszültségek
 • a gyermek biztonságosan gyakorolhatja az általában hiányos szocializációs folyamatokat, a kapcsolatépítést
 • teret kapnak a kreatív, alkotó energiák, melyek felszabadítóan hatnak a gyerekre
 • a szorongó, sokszor túlterhelt, frusztrált gyermek örömét leli a játékos, aktív tevékenységben
 • a cselekvés, a folyamatban levés elkerülhetetlen egy csoportban – erőszakmentesen, önkéntesen vesz részt a visszahúzódó gyermek is
 • mindeközben a szülők egy külön helységben játékos gyakorlatok során, helyzetelemzéseken keresztül tanulják meg a belső és külső folyamatok felismerését, kezelését
 • a csoportfoglalkozás zárásaként, a szülő-gyerek szekcióban lévő gyakorlatok segítségével pedig a kapcsolatmélyítés, a bizalomépítés kerül fókuszba

Akiknek ajánlom

A foglalkozásra elsősorban azokat a szülőket és gyermekeiket várjuk, akik számára fontos a kettejük között lévő kapcsolat, az intimitás és szeretnék megalapozni azt a bizalmat, amely később, egy egész életen át támogatja a gyermeküket. Olyan szülőknek ajánlom ezt a foglalkozást, akik felismerték felelősségüket a gyermeknevelésben és önmaguk fejlődésén keresztül is támogatni kívánják gyermeküket, ezzel is példát mutatva (és nem prédikálva) arra vonatkozóan, hogy hisznek és bíznak a tanulás, a változás erejében.

Nem csak a gyermek, de a saját önbizalmad is erősödik

A foglalkozások hatására felerősödik a saját belső figyelmed, koncentrációd és megnő a bizalom önmagad és gyermeked iránt. Ez egy egymást erősítő folyamat, melynek részesének lenni csodálatos élmény. A tapasztalati, élmény alapú tudás nem ér fel és nehezen összehasonlítható a lexikális ismeretekkel.
A foglalkozásokon vezetve, felügyelet mellett, biztonságosan gyakorolhatjátok és edzhetitek a kapcsolat kiépítésének, mélyítésének és megtartásának technikáját.

Részletek

A jelentkezés regisztrációhoz kötött. A honlapon keresztül az időpont foglalás gombra kattintva tudod helyedet biztosítani. Először válaszd ki a helyszínt (Margaréta-Ház), az alatta lévő mezőben a Érzelem Suli – Élményfoglalkozás gyerekeknek és szüleiknek, majd a dátumra kattints, ott pedig a 9.00 órára. Az adatmezők kitöltésével a regisztráció elkészült.

A foglalkozásra könnyű ruházatban érkezzetek, melyben szabadon és kényelmesen mozogtok. Készíts magatoknak egy kis innivalót, élelmet: a házban mikró és hűtő a rendelkezésetekre áll. Teával, kávéval és mandulatejjel, mézzel mindig megkínállak, de a gyerekeknek mindenki maga gondoskodik rágcsálni- és innivalóról. Fázós lábúak készüljenek plusz vastag zoknival.

A programot Sörös Andi óvodapedagógussal együtt illetve közösen vezetjük. Időtartam: 9.00-12.00 óra között, igény szerinti rövid szünettel. Míg Andi a gyerekekkel foglalkozik, játszik – addig én a szülőkkel konzultálok és játszom. 11.00 óra után pedig közös élményeket gyűjtünk, majd röviden megosztjuk egymással a tapasztalásainkat.

Az élményfoglalkozásra 4 és 10 év közötti gyerekeket és szüleiket várjuk.

Részvételi díj:

1 gyerek + 1 szülő = 10000 Ft

1 gyerek + 2 szülő = 12000 Ft

2 gyerek + 1 szülő = 12000 Ft

2 gyerek + 2 szülő = 15000 Ft

3 gyerek + 2 szülő = 17000 Ft

Amikkel alkalmanként játszunk

 • ismert, népszerű mesék megelevenítése
 • saját mese eljátszása kreatív, saját kiegészítőkkel
 • saját rajz készítése a megélt, eljátszott történetek alapján
 • szülőkkel moderált csoportos beszélgetés és játék
 • szülőkkel esetfeldolgozás a felmerült nehézségek és igények alapján

 

Az esemény facebook elérhetőségéért kattints ide!

 

Érzelem Iskola

Segítőknek és terapeutáknak

A segítő szakma kulcseleme a szakember és a kliens közötti kapcsolat kialakításának, mélyítésének és megtartásának képessége. A tanult módszerek fontos, de nem elégséges összetevők. A kapcsolat minőségétől, tartósságától nagyban függ a segítő, kísérő folyamat sikeressége, mert a valódi változás ezen keresztül történik.

Az élményalapú képzésen választ kaphatsz arra:

 • hogyan tudok a kliensre figyelni és nemcsak a módszerre/technikára támaszkodni
 • hogyan egészíthetem ki a módszert, technikát egy mélyebb kapcsolódással
 • hogyan tudom a fókuszomat és a mélyebb kapcsolódást megtartani a folyamat egésze során
 • mit tegyek, ha kifogyok az eszközeimből és nem tudok tovább lépni a folyamatban
 • hogyan néz ki ez lépésről lépésre a gyakorlatban

Akiknek ajánlom

A képzésre elsősorban gyakorlattal – és nem végzettséggel, papírral – rendelkező segítő vagy humán területen dolgozó szakembereket várok, ahol a segítés, támogatás, kísérés, azaz a kapcsolódás meghatározó jellemzője a tevékenységnek. A teljesség igénye nélkül, de kiemelten ajánlom ezt a workshopot terapeutáknak, konzulenseknek, tanácsadóknak, gyógyítóknak, masszőröknek, HR-eseknek, családállítással foglalkozóknak, természetgyógyászoknak, coach-oknak, pedagógusoknak, stb.

Sikeresebb leszel

A képzés hatására megerősödik belső figyelmed, megnő a bizalom önmagad és kliensed iránt és a valódi megismerésre helyeződik fókuszod.
A foglalkozásokon vezetve, felügyelet mellett gyakorolhatsz és edzheted a kapcsolat kiépítésének, mélyítésének és megtartásának képességét.
Ne feledd, a valódi tanulás ezen keresztül történik!

Részletek

A jelentkezés regisztrációhoz kötött. A honlapon keresztül az időpont foglalás gombra kattintva tudod helyedet biztosítani. Először válaszd ki a helyszínt, az alatta lévő mezőben a Kapcsolatmélyítési technikák továbbképzést, majd a dátumra kattints, ott pedig a 10 órára. Az adatmezők kitöltésével a regisztráció elkészült.

A foglalkozásra könnyű ruházatban érkezz, melyben szabadon és kényelmesen mozogsz. Egész napra készíts magadnak élelmet: a házban mikró és hűtő a rendelkezésedre áll. Teával, kávéval és mandulatejjel, mézzel mindig megkínállak. Fázós lábúak készüljenek plusz vastag zoknival.

Az esemény facebook elérhetőségéért kattints ide!

Témák, amikkel alkalmanként foglalkozunk

 • a kapcsolat kezdete – egy új kaland
 • saját élményem a kapcsolatban
 • jelenlét és felelősségvállalás a folyamatban
 • bizalom a kapcsolatban
 • a segítő önbizalma
 • ítélkezés mentesség és nyitottság állapota
 • az érintés helye és szerepe
 • előkészítés fontossága
 • a konstruktív segítői attitűd
 • az ideális konzultáció
 • mit kezdjek a megérzéseimmel?
 • a tökéletes kérdés
 • figyelem és fókusz a gyakorlatban
 • hibák a segítő részéről
 • kommunikációs praktikák

Érzelem Iskola

Nőknek és férfiaknak

Nőként erős mintát hozok, amiben már nem tudom, milyen alázatosnak lenni, mert az élet megerősített és megkeményedtem, elveszítettem a Bizalmat nem csak az erős Férfiban, hanem a lágy Nőben is. Nőként érzelmes vagyok és kreatív, nagyon nehéz és fárasztó, illetve sokszor ijesztő erősnek, vezetőnek és teremtőnek lenni, noha a testem, lelkem vágyik annak a megtapasztalására is.

Meg kell tanulnom Férfiként befogadni a teremtés mellett, a-megmondom-a-tutit helyett azt is, hogy hogyan ölelem át a másikat, hogy Férfiként nyújthatok a figyelmemmel és szeretetemmel vigaszt, s hogyan segítem a másikat ezáltal. Férfiként erős vagyok, vezető és teremtő, de nem tudok befogadó, lágy, szerető lenni, noha a testem, lelkem vágyik annak a megtapasztalására is.

Megszülettem Nőként / Férfiként, hogy megtapasztaljam a létet ebben a polarizált világban, de bennem van és élem mindkét minőséget Anyám és Apám által. Kettejükből lettem ÉN. Hogy megértsd: e kettő  – a NŐ és a FÉRFI – harmóniájából, táncából születik meg bennünk a Szeretet, maga Isten, az EGYSÉG. Egyik nem létezik a másik nélkül, hol egyik, hol másik támogat. Ugyanekkor meg is betegítheti vagy akár gyógyíthatja is a másikat.

“A férfi a táncban és az életben vezet – a nő követi. Ez eddig rendben van. De vezetni csak az tud, aki tiszteli a másik lényét. Tiszteli a szabadságát. És úgy vezet, hogy öröm legyen követni őt.” (Müller Péter)

Részletek

A jelentkezés regisztrációhoz kötött. A honlapon keresztül az időpont foglalás gombra kattintva tudod helyedet biztosítani. Először válaszd ki a helyszínt, az alatta lévő mezőben a Nő és a Férfi egysége Workshopot, majd a dátumra kattints, ott pedig a 10 órára. Az adatmezők kitöltésével a regisztráció elkészült.

A foglalkozásra könnyű ruházatban érkezz, melyben szabadon és kényelmesen mozogsz. Egész napra készíts magadnak élelmet: a házban mikró és hűtő a rendelkezésedre áll. Teával, kávéval és mandulatejjel, mézzel mindig megkínállak. Fázós lábúak készüljenek plusz vastag zoknival.

Az esemény facebook elérhetőségéért kattints ide!

Témák, amikkel alkalmanként foglalkozunk

 • konstruktív kommunikáció
 • kapcsolatom a szüleimmel
 • jelenlét és felelősségvállalás
 • bizalom a kapcsolatban
 • az önbizalom
 • ítélkezés mentesség és nyitottság állapota
 • az érintés helye és szerepe
 • férfi mint vezető, nő mint követő
 • a harmónia megteremtése
 • belső férfi, belső apa
 • belső nő, belső anya

Szülői Klub

Évekkel ezelőtt találkoztam Sörös Andival egy csoportos foglalkozáson és már az első pillanatban tudtam, hogy különleges ember. Érzékenységén túl az évek során, közös, gyermekek iránti elköteleződésünk, szakmai érdeklődésünk is összekötött bennünket.

Szülőnek lenni áldás és nem teher

Az általunk tartott Szülői Klub rendhagyó, célja sokkal inkább érzékenyítés, önismereti segédlet, mint annak kinyilatkoztatása, hogy hogyan kell jól nevelni egy gyermeket. Azt valljuk, hogy nem csak minden gyermek, de minden szülő is egyedi. Mindegyikük más-más szükségletekkel, értékrenddel, érzelmi bázissal, rendelkezik. Nincs egy igaz út, egy igaz módszer.


Alapvető hozzáállásunk, szemléletünk, hogy minden anya és apa jó szülő. A szülőben lévő diszharmónia vezet konfliktushoz, nehézségekhez a nevelés során. Ezek elsősorban a szülőkről szólnak, a gyermek csupán megmutatja, visszatükrözi a viselkedésével, reakciójával. (A gyermek esetleges idegrendszeri problémái csak felerősítik ezeket a tüneteket. Ebben az esetben még nagyobb szükség van arra, hogy a szülő egyensúlyban tartsa magát.)

Témák, amikkel alkalmanként foglalkozunk

 • beszoktatás – óvoda, bölcsőde
 • büntetés – helyes vagy helytelen?
 • motiválás – dicséret helyett elismerés
 • bizalom – önbizalom
 • következmények tanítása
 • alul-, túlszabályozás hatása
 • agresszió kezelése
 • sírás, hiszti, dühkitörés helye és szerepe
 • dackorszak
 • testvérharc
 • hierarchia a családban, kettős vezetés
 • búcsú egy családtagtól, válás, gyászfeldolgozás
 • gyógyító történetek, mese mint feszültségoldás


Azt kívánjuk átadni, megmutatni a szülőknek, hogy önmaguk ismerete, saját hitrendszerükre és értékrendszerükre való tudatosság hogyan, mennyiben befolyásolja a gyermekükkel való kapcsolat minőségének alakulását. Arra igyekszünk rámutatni, hozunk példákat, hogyan tudják a szülők a gyermekük kapcsán felmerült nehézségeket más szemmel nézni, s ezáltal önmagukat jobban megismerni. Azt próbáljuk megvilágítani, hogy miért nehéz például valakinek a következetesség vagy a felelősségvállalás, nem pedig azt, hogy hogyan legyen következetes.


Ma információk, nevelési módszerek tömegével találkoznak a szülők a médiában, az interneten, a könyves boltban. A tudás azonban nem minden, mert valójában soha nem az a lényeg, hogy a szülő mit, hogyan csinál, hanem az, hogy ehhez milyen a viszonya!

A Szülői Klubon arra vezetjük rá a szülőket, hogyan tudnak visszatérni önmagukhoz, hogy a helyzetekben felismerve saját folyamataikat, ki tudjanak lépni az ördögi körből, biztonságosan el tudják hagyni a helyzetet és képesek legyenek egy újat teremteni önmaguk által. Nem varázsszert adunk, amivel egy csapásra megoldódik minden, hanem egyfajta szemléletet, gyakorlási lehetőséget, amivel a nevelés nehéz útját talán kicsit könnyedebben, felszabadultabban tudják járni. Ez az út nem fájdalommentes és bár rendkívül hatékony, de a változás is törvényszerűen egy folyamat. Azonban aki rálép erre az útra és kitartó, az újraírhatja kapcsolatát gyermekével és önmagával.

 

Az esemény facebook elérhetőségéért kattints ide!

Részletek

A jelentkezés regisztrációhoz kötött. A honlapon keresztül az időpont foglalás gombra kattintva tudod helyedet biztosítani. Először válaszd ki a helyszínt, az alatta lévő mezőben a Szülői Klub-ot, majd a dátumra kattints, ott pedig a 10 órára. Az adatmezők kitöltésével a regisztráció elkészült.

 

 

Galéria

Pin It on Pinterest