Halihó Kedves Olvasó!

Üdvözöllek itt a blog oldalon! Mit találsz majd az oldalsó fülön a címekre kattintva?

A munkám, életem során felbukkanó, aktuális témákban, melyek talán téged is érintenek, megosztom veled tapasztalásaimat, gondolataimat. Változatos a repertoár: van itt komolyabb esszészerű írás a belső vagy külső világunkról, könnyedebb, rövidebb vagy akár tudományos hír,  kifakadás, örömködés és őszinte vallomás.

Találsz itt majd sok hasznos receptet is, táplálkozási tanácsot, melyek részben mentesek lesznek (gluténtól, laktóztól, kazeintől), de leginkább szénhidrát csökkentett megoldások a mindennapokra.

A hírlevélre történő feliratkozással ezekhez a cikkekhez egy csokorban hozzájuthatsz.

Böngéssz, válogass és kattints!

Párnám, párnám, mondd meg nékem ….. !

Párnám, párnám, mondd meg nékem ….. !

Az ember sokszor kerül olyan helyzetbe, hogy kénytelen magát valamiképpen stresszmentesíteni, mert nem jut el azonnal a segítőjéhez. Ez csupán átmeneti megkönnyebbülés lesz, hiszen a korábbi trauma nem oldódott, bármikor újra aktiválódhat a fájdalom (élmény) az életünkben egy külső esemény hatására. Egy hasonló konstellációban újraéljük ezeket az érzéseket és sokszor megmagyarázhatatlannak tűnik, miért gurul be az ember egy apróságon. Ebben a fenti feladatban felbukkanó és megtapasztalt érzések azonban szépen előkészítik a konzultációt, terápiát és a további önmunkát.

Fény-Törés

Fény-Törés

A Fényből érkeztem, az Egységből, s bennem mégis sikít az érzés: Egyedül vagyok! Rángatózom és fekszem a kiüresedett térben. Egyedül maradtam. Összefogtak ellenem a hatalmasok, elárultak, cserben hagytak vagy átgázoltak rajtam?! Egyre megy. Nem figyeltek rám. Nem rám figyeltek.

Válla(ló)

Válla(ló)

Ha fájdalmat élek meg a másik ember viselkedése miatt, az bizony rólam szól. Van valami, amiben nem ismerem a határaimat vagy nem megfelelően jelöltem ki azokat, így a biztonsági zónán kívülre kerültem. Egyáltalán nem segít, ha megerőszakolom, elfojtom a megjelenő érzelmeimet, konkrétan most még nem tudom, hogy mit, de a legrosszabb, ha úgy teszek, hogy ez rendben van és elfogadást préselek ki magamból. Ne adj’ Isten megbocsátom a másiknak, amit tett. Szóval ez biztos nem igaz, mert még mindig fáj, szóval ne csapjam be magam – szólalt meg bennem egy hang.

A tudatosság csapdájában

A tudatosság csapdájában

Nagyon szeretek mindenkit, és mégis bántanak. Belefáradok, s már nem értem miért kapom ezt. Tovább bántom magam, mert azt már tudom, hogy semmi nem jön véletlenül. Már tudom, hogy valami nem jó, de egyszerűen nem értem, mit rontok el, hiszen én mindent úgy teszek, ahogy mondják. Mindig jó vagyok, mindig megbocsájtok, mindent elviselek… Lefordítom: mindig arra figyelek, milyennek kell lennem, mit várnak tőlem, mi a jó a másiknak…

Széttöredezve

Széttöredezve

Nem baj az irigység megjelenése, mert képes megmutatni, hogy mi hiányzik olyan nagyon. Nem az a baj, hogy vannak kellemetlen érzéseink, hanem az, ha semmibe vesszük Őket. Mert ezek az érzések az igazi útjelző táblák a tapasztalat Útján, s valójában ehhez kell az igazi bátorság: önmagunkban lemeztelenedni, megélni és akár megmutatni a tökéletlenségünket, felvállalni szétdarabolódottságunkat.

Elvárások nélkül…

Elvárások nélkül…

Fejet hajtok a Sorsod előtt. Nincs bennem elvárás Feléd, Tisztelem az Utadat Érzéseidet, Harcaidat. Még segíteni sem akarok. Nem láncollak magamhoz, Elfogadom azt is, ha – már vagy épp – nem akarsz kapcsolódni. Szabad vagy és én is szabad vagyok. Szeretetem feléd fordítom, mert jól esik nekem. A szeretetet, mely a legtisztábban él bennem.

Bizalom, Hit, Alázat

Bizalom, Hit, Alázat

Régóta járom ezt az utat, mely a mélységekig visz. Tapasztalom, hogy egyre mélyebbre jutok, egyre sűrűbb Térbe, ahol egyre nehézkesebbnek tűnik a haladás. Mégis, sikerült olyan segítőt találnom, olyan módszerrel kutatni, megismerni magam, ami mindig boldogabbá tett. Azt éreztem mindig, hogy tartok valahová. Gyakran tapasztaltam a Tér varázslatos átalakulását egy-egy komolyabb felismerés-átdolgozás után.

Gyilkos szavak? – A csúfolódás

Gyilkos szavak? – A csúfolódás

A bántalmazó, csúfolódó gyerek minél inkább rendben, elfogadhatónak érzi ezt a viselkedést, annál több energiát nyer magából a folyamatból, ezzel építi imázsát, ezzel alapozza meg státusát, erejét. A beavatkozással megtörik a folyamat, nem jelenti azonban, hogy többet nem történik, történhet meg. Hiszen a csúfolódó ezzel pozíciót kíván teremteni és ezt fent is kell tartani.

Csak pozitívan!!!??????

Csak pozitívan!!!??????

Neked hogy megy a pozitív gondolkodás? Őszintén: volt már olyan, hogy egy helyzetben, amely számodra megterhelő volt vagy stresszes, azaz idegállapotba kerültél, - közben elkezdtél volna pozitív gondolatokkal dobálózni a fejedben? Igazi kihívás ez nekem, amolyan...

Honnan tudom, hogy működik a terápia?

Honnan tudom, hogy működik a terápia?

A terapeuta nélkülözhetetlen munkaeszköze – a személyisége. Önismerete, élményanyaga, megdolgozottsága nagy mértékben elősegíti a hatékony terápiás munkát. Személyes tapasztalatom, hogy nem a módszer tanít vagy segít, hanem maga a kapcsolat, mely megszületik a terapeuta és kliens között, – amiben kinyílik, megmutatkozik a kliens és szabaddá, cselekvővé formálódik önmaga által.

Pin It on Pinterest