Halihó Kedves Olvasó!

Üdvözöllek itt a blog oldalon! Mit találsz majd az oldalsó fülön a címekre kattintva?

A munkám, életem során felbukkanó, aktuális témákban, melyek talán téged is érintenek, megosztom veled tapasztalásaimat, gondolataimat. Változatos a repertoár: van itt komolyabb esszészerű írás a belső vagy külső világunkról, könnyedebb, rövidebb vagy akár tudományos hír,  kifakadás, örömködés és őszinte vallomás.

Találsz itt majd sok hasznos receptet is, táplálkozási tanácsot, melyek részben mentesek lesznek (gluténtól, laktóztól, kazeintől), de leginkább szénhidrát csökkentett megoldások a mindennapokra.

A hírlevélre történő feliratkozással ezekhez a cikkekhez egy csokorban hozzájuthatsz.

Böngéssz, válogass és kattints!

Elvárások nélkül…

Elvárások nélkül…

Fejet hajtok a Sorsod előtt. Nincs bennem elvárás Feléd, Tisztelem az Utadat Érzéseidet, Harcaidat. Még segíteni sem akarok. Nem láncollak magamhoz, Elfogadom azt is, ha - már vagy épp - nem akarsz kapcsolódni. Szabad vagy és én is szabad vagyok. Szeretetem feléd fordítom, mert jól esik nekem. A szeretetet, mely a legtisztábban él bennem.
Bizalom, Hit, Alázat

Bizalom, Hit, Alázat

Régóta járom ezt az utat, mely a mélységekig visz. Tapasztalom, hogy egyre mélyebbre jutok, egyre sűrűbb Térbe, ahol egyre nehézkesebbnek tűnik a haladás. Mégis, sikerült olyan segítőt találnom, olyan módszerrel kutatni, megismerni magam, ami mindig boldogabbá tett. Azt éreztem mindig, hogy tartok valahová. Gyakran tapasztaltam a Tér varázslatos átalakulását egy-egy komolyabb felismerés-átdolgozás után.
Csak pozitívan!!!??????

Csak pozitívan!!!??????

Neked hogy megy a pozitív gondolkodás? Őszintén: volt már olyan, hogy egy helyzetben, amely számodra megterhelő volt vagy stresszes, azaz idegállapotba kerültél, - közben elkezdtél volna pozitív gondolatokkal dobálózni a fejedben? Igazi kihívás ez nekem, amolyan...

Honnan tudom, hogy működik a terápia?

Honnan tudom, hogy működik a terápia?

A terapeuta nélkülözhetetlen munkaeszköze - a személyisége. Önismerete, élményanyaga, megdolgozottsága nagy mértékben elősegíti a hatékony terápiás munkát. Személyes tapasztalatom, hogy nem a módszer tanít vagy segít, hanem maga a kapcsolat, mely megszületik a terapeuta és kliens között, - amiben kinyílik, megmutatkozik a kliens és szabaddá, cselekvővé formálódik önmaga által.
Mire jó a varázspálca?

Mire jó a varázspálca?

A gyermeknevelés kemény feladat. A legnehezebbé akkor válik, mikor gyermekünk olyan viselkedést tanúsít, mely megmagyarázhatatlan. Ekkor jól jön a segítség.
Porszívó pszichológia

Porszívó pszichológia

Ha gyerekként nem értékelték, hogy a világon vagy, hogy létezel – felnőttként bizonytalanság, szűkösség a „jutalmad” és folyton megerősítésre, támogatásra vágysz, kapcsolataid nehézkesek. Ha feltétel nélküli szeretet volt a részed – elfogadó, megbocsátó, hálás, bőségben élő felnőtt válik belőled. Olyan ember, aki számára kötődni, kapcsolódni, másokról gondoskodni természetes.
Jazzy Rádió riport – Több mint TestŐR

Jazzy Rádió riport – Több mint TestŐR

A felnőtt ember érzelmi rendszere egy bonyolult struktúra, mely alapja tanult. Érzelmi világunk otthonról kapott csomag. Első sorban a szüleitől, nevelőitől és kisgyermekkorban tanulja meg az ember, hogy milyen összefüggésekben lássa majd a világot. A múltunk azonban...

Szépség és a Szörnyeteg

Szépség és a Szörnyeteg

Az életben nőként, anyaként, társként és segítőként sokszor kell mindennapi akadályokat leküzdenünk. A hétköznapok darálójában úgy érezhetjük, nem jó ez így, ennyi nehézség már nem elbírható. Biztosan én nem csinálok valamit jól, velem van a baj, mert körülöttem cuki mamik mosolyognak és tettre kész apukák sorakoznak. Vajon létezik Szuperanyu és Szuperapu, van tökéletes segítség, segítő?

Pin It on Pinterest