Időnként  mindannyian érzünk nyugtalanságot, feszültséget, félelmet,  izgatottságot külön-külön vagy akár egyszerre, és szorongunk az életünk  valamely területén. Akkor okoz ez problémát, amikor ez az élet minden  területére átterjed és általános érzéssé válik.

Ha ezek a szorongásos periódusok összeérnek vagy feltorlódnak –  pánikbetegség alakulhat ki. A tüneteket bármikor felismerjük:  nehézlégzés, szív vagy mellkasi szorítás, verejtékezés, hányás, gombóc a  torokban, remegő végtagok.

Jellemzően hirtelen támad, minden előjel nélkül és nem tart tovább  20-30 percnél. A pánikban lévő gyakran érzi, hogy megőrül vagy éppen  kilőné magát az űrbe és elmenekülne a világ elől.

Kialakulásáról többen úgy gondolják, hogy a vegetatív idegrendszer  hibás működése okozza, mások szerint korábbi, gyakran gyermekkori trauma  és annak utóhatása, feldolgozatlansága váltja ki a rohamokat.

Ha van még kedved és időd olvasni: tovább a többi cikkhez és recepthez!

Részt vennél egy programon? Katt ide!

Kíváncsi vagy mit írtak rólam, akik már jártak nálam? Lapozz bele a vendégkönyvbe!

Ha szeretnél cikkeinkhez kapcsolódó beszélgetéseket hallani tőlünk, iratkozz fel a Lélekfecnikre – Lélekoldó beszélgetéseinkre a Spotify-on, You Tube-on illetve Google vagy Apple podcast csatornákon.

  •  

Pin It on Pinterest