Laskagombás-sonkás ragu, kókuszlisztes tojáslepénnyel

Hozzávalók: Kb. 4 személynek

Ragu:

– 200 gr laskagomba

– 200 gr sonka

– 100 gr füstölt szalonna ( bármilyen ízlés szerint, füstös íz miatt)

– 400 ml zabtejszín vagy kókusz tejszín

– fokhagyma granulátum

– 1 kisebb vöröshagyma

– só

– bors

– 1 lapos evőkanál kókusz zsír

Tojáslepény:

  • 500 gr kókuszliszt
  • 2 tojás
  • 100 ml víz
  • petrezselyem friss vagy szárított

 Elkészítés:

Ragu:

Laskagomba ragu kókuszliszt lepényKísérletezgetéseim során új barátságot kötöttem a laskagombával és rá kellett jönni, hogy egy szuper zöldség és így születtek sorra a laskagombás receptek.

A laskagombát, a hagymát és a sonkát apróra vágjuk, majd három külön tálba rakjuk. Egy nagyobb serpenyőben (magasabb falas) hevítjük a kókusz zsírt, majd az apróra vágott hagymát megdinszteljük rajta, hozzá adjuk a sonkát és a szalonnát, majd alacsony lángon főzzük. Fűszerezzük ízlés szerint. Ha már egy kicsi leve van, akkor jöhet a gomba. Ezt a keveréket kb 20 percig lassú tűzön összefőzzük. Javaslom, hogy egy fedővel takarjuk le, mert jobban párolódik, időközben érdemes ránézni és kevergetni. Ha ez készen van jöhet a tejszín, egy kis utó fűszerezés. Hagyjuk kicsit besűrűsödni és készen is vagyunk.

Kókuszlisztes tojáslepény:

A története igen egyszerű, nokedlit szerettem volna egészséges lisztből, volt otthon egy kókuszlisztem, de sajnos a főzésnél rá kellett jönnöm, hogy a nokedli projekt elbukott, így B verzióra volt szükség, így lett belőle kókuszlisztes tojáslepény.

A kókuszlisztet, a tojást, a sót, petrezselymet egy tálba jól kikeverem, nem kell megijedni az állaga nem lesz túl homogén. A vízhozzáadással kicsit ragacsosabbá válik, ebből a masszából golyócskákat formálunk, majd tenyér közép méretűre lapogatjuk őket. Hevített kókusz zsíron aranybarnára sütjük a lapocskákat. És kész is.

Tálalás:

A tojáslepényeinket a tányér közepére helyezzük, egy 2-3 at ki mennyit szeretne, ráhalmozzuk a ragut, mellé egy kis zöldsalátát javasolt fogyasztani.

 

A receptet Hegedűs Léna Ágnes alkotta, jegyezte és fotózta. Hálásan köszönöm a segítségét!

Ha van még kedved és időd olvasni: tovább a többi cikkhez!

Részt vennél egy programon? Katt ide!

Kíváncsi vagy mit írtak rólam, akik már jártak nálam? Lapozz bele a vendégkönyvbe!

Érdekelnek a szolgáltatások? Nézz körül!

Pin It on Pinterest