Almás-mákos muffin

Az egyik kedvencem. Minden mentes. Imádom a mákot és ez egy igen gyorsan elkészíthető finomság. Csak összekeversz mindent és zsupsz bele a kapszliba, 170 fokon 30-35 perc. Saját kísérletezés eredménye lett ez a csoda.

Almás-mákos muffin

 

6 db-hoz való mennyiség:

10 dkg darált mák (keverheted dióval, úgy is finom)

5-7 dkg eritrit (ha édesebben szereted – tegyél még hozzá, ha nem édes az alma, akkor is)

2 tojás

1 reszelt alma

1 tk sütőpor

reszelt citromhéj

fahéj (lehet még egyéb fűszert is tenni, egy pinduri szegfűszeggel, gyömbérrel is isteni)

mazsola ízlés szerint

Ahogy fent is írtam: kézzel vagy robotgéppel kutyuld össze a hozzávalókat és kanalazd bele a muffin formába helyezett kapszlikba. Előre felmelegített sütőben süsd kb 35 percig 170 fokon, légkeverésen. Ha már feljött és barnul a teteje, akkor van készen.

Jó étvágyat!

Ha van még kedved és időd olvasni: tovább a többi cikkhez!

Részt vennél egy programon? Katt ide!

Kíváncsi vagy mit írtak rólam, akik már jártak nálam? Lapozz bele a vendégkönyvbe!

Érdekelnek a szolgáltatások? Nézz körül!

Pin It on Pinterest