Almás-mákos muffin
Az egyik kedvencem. Minden mentes. Imádom a mákot és ez egy igen gyorsan elkészíthető finomság. Csak összekeversz mindent és zsupsz bele a kapszliba, 170 fokon 30-35 perc. Saját kísérletezés eredménye lett ez a csoda.
6 db-hoz való mennyiség:
10 dkg darált mák (keverheted dióval, úgy is finom)
5-7 dkg eritrit (ha édesebben szereted – tegyél még hozzá, ha nem édes az alma, akkor is)
2 tojás
1 reszelt alma
1 tk sütőpor
reszelt citromhéj
fahéj (lehet még egyéb fűszert is tenni, egy pinduri szegfűszeggel, gyömbérrel is isteni)
mazsola ízlés szerint
Ahogy fent is írtam: kézzel vagy robotgéppel kutyuld össze a hozzávalókat és kanalazd bele a muffin formába helyezett kapszlikba. Előre felmelegített sütőben süsd kb 35 percig 170 fokon, légkeverésen. Ha már feljött és barnul a teteje, akkor van készen.
Jó étvágyat!
Ha van még kedved és időd olvasni: tovább a többi cikkhez!
Részt vennél egy programon? Katt ide!
Kíváncsi vagy mit írtak rólam, akik már jártak nálam? Lapozz bele a vendégkönyvbe!
Érdekelnek a szolgáltatások? Nézz körül!