Bolognai töltött padlizsán

bolognai töltött padlizsán

Hozzávalók kb. 2 személyre

Bolognai ragu:

  • 500 gr darálthús
  • 500 ml paradicsom sűrítmény
  • 2 közepes fejű vöröshagyma
  • kókuszolaj
  • oregano
  • bazsalikom
  • fokhagyma granulátum
  • bors

Töltött padlizsán

  • saját készítésű bolognai ragu
  • 2 nagyobb padlizsán
  • 100 gr laska gomba
  • 2 tojásfehérje
  • petrezselyem
  • bors

Elkészítés:

Bolgonai ragu:

Hagymát apróra vágjuk, kókuszolajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadom az oregánót bazsalikomot és a fokhagyma granulátumot hozzáadjuk, majd a darálthúst is. Amint kifehéredett a hús, utána hozzá öntjük a paradicsom sűrítményt. Készre főzzük.

Töltött padlizsán:

A padlizsánokat félbe vágjuk, ha kell akkor az aljáról is egy picit levágunk, hogy egyenes legyen a tepsiben. A padlizsán belsejét kiszedjük, ezt félre rakjuk ( ne dobjuk el, mert még felhasználjuk), majd a kis csónakokat egy nagyobb, kókuszolajjal kikent tepsibe helyezzük. Mellé belerakjuk a kivájt részeket- ebből majd padlizsánkérmet készítünk). A csónakokba halmozzuk a ragut, fontos elsődlegesen a sűrűjét, a végén egy pici szószosabb részt öntünk rá.

A tojásokat ketté választjuk két edénybe, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd sózzuk, borsozzuk és petrezselymezzük. A habot a ragus csónakocskákra kenjük, ez azért fontos, mert így tejérzékenyek is ehetik, de ha valaki eszik sajtot, akkor azzal is helyettesítheti.

Fóliával letakarjuk, madj kb 35 percig pároljuk alacsony hőfokon, majd levesszük a fóliát és aranybarnára sütjük.

Egy kis salátával és cukormentes kechuppal tálalhatjuk.

A receptet Hegedűs Léna Ágnes alkotta, jegyezte és fotózta. Hálásan köszönöm a segítségét!

Ha van még kedved és időd olvasni: tovább a többi cikkhez!

Részt vennél egy programon? Katt ide!

Kíváncsi vagy mit írtak rólam, akik már jártak nálam? Lapozz bele a vendégkönyvbe!

Érdekelnek a szolgáltatások? Nézz körül!

Pin It on Pinterest