Édes chilis padlizsánkrém

Édes csili padlizsánkrém

Hozzávalók: ( kb. 2 személyre)

  • 550 gr padlizsán
  • 200 gr majonéz ( Lomme tojásmentes)
  • 20 gr édes chili szósz
  • bors
  • fokhagyma granulátum

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk és kikanalazzuk a belsejét. Kókuszolajozott tepsibe helyezzük. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk fokhagyma granulátummal.  Letakarjuk fóliával és kb 35 perc alatt alacsony hőfokon pároljuk, majd levesszük a fóliát és picit pirítjuk.

Egy nagyobb tálba, 200 gr majonézt kimérünk és hozzáadjuk a 20 gr édes chilit. Fűszerezzük.

A sütőből a padlizsánokat kivesszük és hűlni hagyjuk. Langyosan már jó. Hozzá adjuk a majonézes keverékhez és botmixerrel pépesítjük. Ez órára a hűtőbe rakjuk.

Zöldségekkel és szénhidrát csökkentett kenyérrel tálaljuk.

Ezt a minden mentes receptet Hegedűs Léna Ágnes alkotta, jegyezte és fotózta. Hálásan köszönöm a segítségét!

Ha van még kedved és időd olvasni: tovább a többi cikkhez!

Részt vennél egy programon? Katt ide!

Kíváncsi vagy mit írtak rólam, akik már jártak nálam? Lapozz bele a vendégkönyvbe!

Érdekelnek a szolgáltatások? Nézz körül!

Pin It on Pinterest