Egyszerű és nagyszerű recept a hétköznapokra, könnyű, tápláló vacsora és mint eddigi minden Léna-féle költemény – minden mentes. Készítsétek, fogyasszátok rendszeresen!
Padlizsánkrémes sonkatekercs
Hozzávalók: (kb. 2 személyre)
- 550 gr padlizsán
- 200 gr majonéz ( Lomme tojásmentes)
- 20 gr édes chili szósz
- só
- bors
- fokhagyma granulátum
- 10-12 szelet sonka
Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk és kikanalazzuk a belsejét. Kókuszolajozott tepsibe helyezzük. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk fokhagyma granulátummal. Letakarjuk fóliával és kb 35 perc alatt alacsony hőfokon pároljuk, majd levesszük a fóliát és picit pirítjuk.
Egy nagyobb tálba, 200 gr majonézt kimérünk és hozzáadjuk a 20 gr édes chilit. Fűszerezzük.
A sütőből a padlizsánokat kivesszük és hűlni hagyjuk. Langyosan már jó. Hozzá adjuk a majonézes keverékhez és botmixerrel pépesítjük. Ez órára a hűtőbe rakjuk.
A sonka lapokra halmozzuk és feltekerjük. Tányéron sorba rakva zöldségekkel tálaljuk.
A receptet Hegedűs Léna Ágnes alkotta, jegyezte és fotózta. Hálásan köszönöm a segítségét!
Ha van még kedved és időd olvasni: tovább a többi cikkhez!
Részt vennél egy programon? Katt ide!
Kíváncsi vagy mit írtak rólam, akik már jártak nálam? Lapozz bele a vendégkönyvbe!
Érdekelnek a szolgáltatások? Nézz körül!