Egyszerű és nagyszerű recept a hétköznapokra, könnyű, tápláló vacsora és mint eddigi minden Léna-féle költemény – minden mentes. Készítsétek, fogyasszátok rendszeresen!

Padlizsánkrémes sonkatekercs

Padlizsánkrém sonkatekercsHozzávalók: (kb. 2 személyre)

  • 550 gr padlizsán
  • 200 gr majonéz ( Lomme tojásmentes)
  • 20 gr édes chili szósz
  • bors
  • fokhagyma granulátum
  • 10-12 szelet sonka

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk és kikanalazzuk a belsejét. Kókuszolajozott tepsibe helyezzük. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk fokhagyma granulátummal.  Letakarjuk fóliával és kb 35 perc alatt alacsony hőfokon pároljuk, majd levesszük a fóliát és picit pirítjuk.

Egy nagyobb tálba, 200 gr majonézt kimérünk és hozzáadjuk a 20 gr édes chilit. Fűszerezzük.

A sütőből a padlizsánokat kivesszük és hűlni hagyjuk. Langyosan már jó. Hozzá adjuk a majonézes keverékhez és botmixerrel pépesítjük. Ez órára a hűtőbe rakjuk.

A sonka lapokra halmozzuk és feltekerjük. Tányéron sorba rakva zöldségekkel tálaljuk.

A receptet Hegedűs Léna Ágnes alkotta, jegyezte és fotózta. Hálásan köszönöm a segítségét!

Ha van még kedved és időd olvasni: tovább a többi cikkhez!

Részt vennél egy programon? Katt ide!

Kíváncsi vagy mit írtak rólam, akik már jártak nálam? Lapozz bele a vendégkönyvbe!

Érdekelnek a szolgáltatások? Nézz körül!

Pin It on Pinterest