Az egyik kedvencem. Az édes chilis lazac nálam mindent visz. Készítheted bármilyen körettel – tuti befutó. Ha párolt zöldség vagy zöld saláta helyett valami mást választanál, akkor ajánlom ezt a receptet, ahol Léna most avokádókrémet ajánl hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

Édes chilis lazac avokadókrémmel

Édes chili lazac avokádókrémHozzávalók: 1 főre

  • 125 gr lazac
  • 30 gr édes chili ( avokado krémhez és a lazachoz)
  • 1 db érett avokadó
  • 15 gr majonéz ( Lomme tojásmentes)
  • bors
  • kókuszolaj

 

A lazacot kókuszolajon sóval és borssal pároljuk, majd fordítás után rá öntjük a 25 gr édes chilit. Ezt készre sütjük. ( ha a halhús teljesen kifehéredett akkor jó, érdemes egy fedővel befedni és párolni pár percig)

Az avokádót meghámozzuk, apróra vágjuk és egy tálba helyezzük.  Hozzáadjuk a majonézt és az 5 gr édes chilit. Sózzuk, borsozzuk. Botmixerrel pépesítjük.

Jégsalátával és kaliforniai paprikával tálaljuk.

 

A receptet Hegedűs Léna Ágnes alkotta, jegyezte és fotózta. Hálásan köszönöm a segítségét!

Ha van még kedved és időd olvasni: tovább a többi cikkhez!

Részt vennél egy programon? Katt ide!

Kíváncsi vagy mit írtak rólam, akik már jártak nálam? Lapozz bele a vendégkönyvbe!

Érdekelnek a szolgáltatások? Nézz körül!

Pin It on Pinterest