Az egyik kedvencem. Az édes chilis lazac nálam mindent visz. Készítheted bármilyen körettel – tuti befutó. Ha párolt zöldség vagy zöld saláta helyett valami mást választanál, akkor ajánlom ezt a receptet, ahol Léna most avokádókrémet ajánl hozzá.
Jó étvágyat kívánunk!
Édes chilis lazac avokadókrémmel
Hozzávalók: 1 főre
- 125 gr lazac
- 30 gr édes chili ( avokado krémhez és a lazachoz)
- 1 db érett avokadó
- 15 gr majonéz ( Lomme tojásmentes)
- só
- bors
- kókuszolaj
A lazacot kókuszolajon sóval és borssal pároljuk, majd fordítás után rá öntjük a 25 gr édes chilit. Ezt készre sütjük. ( ha a halhús teljesen kifehéredett akkor jó, érdemes egy fedővel befedni és párolni pár percig)
Az avokádót meghámozzuk, apróra vágjuk és egy tálba helyezzük. Hozzáadjuk a majonézt és az 5 gr édes chilit. Sózzuk, borsozzuk. Botmixerrel pépesítjük.
Jégsalátával és kaliforniai paprikával tálaljuk.
A receptet Hegedűs Léna Ágnes alkotta, jegyezte és fotózta. Hálásan köszönöm a segítségét!
Ha van még kedved és időd olvasni: tovább a többi cikkhez!
Részt vennél egy programon? Katt ide!
Kíváncsi vagy mit írtak rólam, akik már jártak nálam? Lapozz bele a vendégkönyvbe!
Érdekelnek a szolgáltatások? Nézz körül!