Mikor inzulin rezisztens az ember lánya és a családja is súlyosan sújtott cukorbaj terén, bizony rákényszerül kitalálni olyan recepteket, amikkel vidámabbak lesznek a napjai. Íme a másik nagy kedvencem, a kókuszlisztes muffin. Annyira „mentesen” csinálhatod, amennyire csak kedved tartja, ezért írtam több alternatívát. Elkészítése mindössze 35 perc sütéssel együtt.

Hozzávalók 12 db-hoz:

10 dkg kókuszliszt
10-15 dkg eritrit vagy 4 ek méz vagy amit szeretnél cukorpótlásnak (nem szeretem az édeset, én 10 dkg eritrittel csinálom)
6 tojás
1 nagyobb narancs
6 ek olvasztott kókusz olaj vagy vaj vagy szőlőmagolaj
1 tk sütőpor
1 tk fahéj
1 marék mazsola

A tojásokat, a mézet vagy eritritet, a narancs reszelt héját, a narancs levét, az olajat vagy vajat jól keverd össze! A kókuszzsír hideg tojásnál megdermed, de a robotgép széttrancsírozza 🙂 A kimért kókuszlisztet keverd el a sütőporral és fahéjjal, majd add a folyékony hozzávalókhoz. A végén szórj bele egy jó marék mazsolát. Előmelegített sütőben 170 fokon, légkeverésen 20-25 percig süsd.

Megbolondíthatod egy pinduri őrölt szegfűszeggel és csinálhatod grapefruittal is. Tízóraira, uzsonnára kitűnő, akár gyereknek is.

Ha van még kedved és időd olvasni: tovább a többi cikkhez!

Részt vennél egy programon? Katt ide!

Kíváncsi vagy mit írtak rólam, akik már jártak nálam? Lapozz bele a vendégkönyvbe!

Érdekelnek a szolgáltatások? Nézz körül!

Pin It on Pinterest