Ez egy Ferrero Rocher utánérzés akart lenni a részemről, de a barátaim szerint ez egyáltalán nem jött össze… azonban ismét alkottam valami finomat – véleményük szerint (is). Tej, cukor és gluténmentes csokicsoda, mely hozzám hűen néhány perc alatt elkészíthető, isteni illatokkal bolondítva meg a lakást.

Hozzávalók:

  • 2 tábla étcsoki (nálam ez 70%-nál kezdődik)
  • 10 dkg kókusz zsír
  • 3 tojás – szoba hőmérsékletű
  • 1 dl gesztenyeliszt
  • 1 dl tört, aprított és pörkölt törökmogyoró
  • 2 dl (darált) eritrit
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1/2 mokkás kanál őrölt vanília
  • csipet só

Így készül:

  1. Gőz fölött olvaszd meg a két tábla csokit és a kókusz zsírt, majd tedd félre hűlni.
  2. Kapcsold be a sütőt 170 fokra, légkeverésre.
  3. Ha kihűlt szoba hőmérsékletűre a csoki-kókusz zsír keverék, add hozzá egyesével a tojásokat alacsony fordulatszámon robotgéppel vagy kézzel habverővel. Miután minden tojást jól eldolgoztál,
  4. add hozzá a többi hozzávalót. Itt már a kézi habverőt, ha addig azzal dolgoztál – cseréld le egy masszív kanálra.
  5. Sütőpapírral kibélelt kb 23×23 cm-es formába öntsd a masszát és tedd be sülni 20 percre.

 

Ha van még kedved és időd olvasni: tovább a többi cikkhez és recepthez!

Részt vennél egy programon? Katt ide!

Kíváncsi vagy mit írtak rólam, akik már jártak nálam? Lapozz bele a vendégkönyvbe!

 

 

Pin It on Pinterest