Ez egy Ferrero Rocher utánérzés akart lenni a részemről, de a barátaim szerint ez egyáltalán nem jött össze… azonban ismét alkottam valami finomat – véleményük szerint (is). Tej, cukor és gluténmentes csokicsoda, mely hozzám hűen néhány perc alatt elkészíthető, isteni illatokkal bolondítva meg a lakást.
Hozzávalók:
- 2 tábla étcsoki (nálam ez 70%-nál kezdődik)
- 10 dkg kókusz zsír
- 3 tojás – szoba hőmérsékletű
- 1 dl gesztenyeliszt
- 1 dl tört, aprított és pörkölt törökmogyoró
- 2 dl (darált) eritrit
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1/2 mokkás kanál őrölt vanília
- csipet só
Így készül:
- Gőz fölött olvaszd meg a két tábla csokit és a kókusz zsírt, majd tedd félre hűlni.
- Kapcsold be a sütőt 170 fokra, légkeverésre.
- Ha kihűlt szoba hőmérsékletűre a csoki-kókusz zsír keverék, add hozzá egyesével a tojásokat alacsony fordulatszámon robotgéppel vagy kézzel habverővel. Miután minden tojást jól eldolgoztál,
- add hozzá a többi hozzávalót. Itt már a kézi habverőt, ha addig azzal dolgoztál – cseréld le egy masszív kanálra.
- Sütőpapírral kibélelt kb 23×23 cm-es formába öntsd a masszát és tedd be sülni 20 percre.
Ha van még kedved és időd olvasni: tovább a többi cikkhez és recepthez!
Részt vennél egy programon? Katt ide!
Kíváncsi vagy mit írtak rólam, akik már jártak nálam? Lapozz bele a vendégkönyvbe!